6/29/2010

PRESENTAN PETICIÓN PARA QUE UNA CALLE DE BARCELONA LLEVE EL NOMBRE DE ORLANDO ZAPATA TAMAYO

Foto: Cortesía de Carles Llorens.


(www.miscelaneasdecuba.net).- Francina Vila, concejal Convergència en del Ayuntamiento de Barcelona, presentó ante el Ayuntamiento de Barcelona una petición para que la Ponencia del Nomenclator de la ciudad considere dedicar una calle o plaza de Barcelona a la figura de Orlando Zapata Tamayo, como reconocimiento de la lucha a favor de la libertad, la democracia y los derechos humanos en Cuba.

Texto íntegro en formato pdf.

Documento


Ajuntament de Barcelona


Grup Municipal de Convergència i Unió

Ciutat, 4, pl. 2ª 08020 Barcelona

Tlf. 934 027 522 Fax 934 027 521

A L’EXCEL•LENTÍSSIM SR. ALCALDE PRESIDENT DE

L’AJUNTAMENT DE BARCELONAFrancina Vila i Valls, en la seva condició de Regidora del Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Barcelona, actuant en el seu nom i representació, manifesta


I. Atesa la mort del dissident cubà Orlando Zapata Tamayo després de 86 dies de vaga de fam el proppassat 23 de febrer de 2010.

II. Atès que aquesta mort ha esdevingut un símbol i un referent de la lluita perquè la Llibertat, la Democràcia i els Drets Humans prevalguin per sobre de les ideologies autoritàries i repressives encara vigents arreu del món.

III. Atès que entitats i organitzacions inte rnacionals com Amnistia
Internacional i la Comissió Europea han condemnat la mort d’aquest
dissident i demanat a Cuba una millora en els drets humans i la posada
en llibertat de la resta de dissidents empresonats.

IV. Atesos els lligams històrics d’amistat, cooperació i solidaritat de la ciutat de Barcelona i el poble de Catalunya amb la nació cubana.


Per això, i d’acord amb el que estableixen els articles 64.1 i 98 del Reglament Orgànic Municipal, formula el següent:


PREC

Que la Ponència del Nomenclàtor consideri dedicar el nom d’un carrer o plaça de Barcelona a la figura d’Orlando Zapata Tamayo en reconeixement de la lluita a favor de la Llibertat, la Democràcia i els Drets Humans a Cuba.


Barcelona, 15 de juny de 2010
No hay comentarios:

LinksAbrir en una nueva ventana

.

.

FIRMA